Figyelmeztető címkék

SCP Alapítvány figyelmeztető jelzései

Az Alapítvány oldalán megtalálható jelek csak tájékoztató jellegűek. A jelzések már régóta nincsenek használatban.

A jelzéseket arra szolgálnak, hogy a személyzet fel tudjon készülni, és tudja milyen biztonsági óvintézkedéseket kell tenni az adott SCP esetében. Ezért a SCP dokumentumán fel szokták tüntetni.

Minden címkét az FLS-2002-4 eljárás alapján kell feltüntetni, hasonlóan a DIN 4844-2 szabvány szerint. Ezt a vezetők [ADAT ELTÁVOLÍTVA] többségében megszavazták és jóváhagyták. A alábbi jel rendszer fogja felváltani a régebbi Észak-amerikai szabványt, mivel hogy nem adott teljes körű tájékoztatást bizonyos SCP-k veszélyességéről. 



  
Veszélyes vagy halálos kimenetelű magas feszültség!
Az SCP környezetében jelen van magas feszültség, vagy az SCP esetenként önmaga bocsátja ki.




A tárgy, személy, vagy az anyag biológiai veszélyt jelent! Vagy valami módon az SCP által kibocsátott mikroorganizmusok, mérgek vagy vírusok károsak az emberi szervezetre.


Sugárzás veszély! Veszélyes erősségű nagy energiájú, ionizáló, nukleáris vagy ismeretlen típusú sugárzás veszélyt jelent. 







Azok az SCP-k viselik ezt a jelzést, melyek képesek valahogy reprodukálni magukat, változó mértékkel, különböző módon. Minden óvintézkedést meg kell tenni annak az érdekében, hogy megakadályozzuk a folyamatot. (lásd: A "Gray Goo" hipotézist)




Az objektum olyan szokatlan téridővel rendelkezik, melyek nem felelnek meg a tudomány jelenlegi állásának. Ellentmond  általános relativitás elméletnek, kvantumfizikának vagy egyéb tudományos elveknek.


A tárgy vagy terep egy ellentmondásos vagy lehetetlen topológiát mutat. Például a tárgyak nagyobbak bellülről, mint kívülről, vagy elteleportál egy távoli helyre, stb.. Meghatározott esetben ezek a dolgok a nem szokványos téridő jelzés alá tartoznak.




Az objektum mozog, vagy reagál bizonyos ingerekre.Nem szabad összetéveszteni a tudattal, önismerettel vagy intelligenciával. A jelzés csak arra utal, hogy ezek a reakciók veszélyesek lehetnek.


Az objektum vagy az entitás érzelmes, vagy értelmes. Ezáltal öntudatra képes. Emberi lényekre nem szükséges használni ezt a figyelmeztetést. "Sentinent" és "Sentinent&Violent" (lásd lentebb) összevonható és használható egyszerre egy SCP-re is. Bár nem ajánlott,  míg a körülményeik nem tisztázódtak.


A tárgy vagy entitás érző vagy értelmes. Emellett még figyelmeztet arra, hogy ellenséges magatartást mutat  az emberekkel szemben. "Sentinent" és "Sentinent&Violent" (lásd fentebb) összevonható és használható egyszerre egy SCP-re is. Bár nem ajánlott, míg a körülményeik nem tisztázódtak.








Az adott SCP egy fajta életre való fenyegetést jelent. legyen az az emberi fajra, vagy az általunk ismert világegyetemre.



Egyes pszichés és fizikai károk oka a memtikai veszély. Emberről emberre is mehet, vagy továbbítható másodlagos médiai eszközökkel, mint a képek vagy felvételek.

Forrás: SCP Wiki

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése