Mi az az SCP Alapítvány?

Az SCP Alapítvány feladata:

   Az Alapítvány működését értve az egész világon titkos,törvény felett álló szervezet. Minden jelentős állam kormánya által megbízott és felhatalmazott azzal a feladattal, hogy kontroll alatt tartson rendellenes tárgyakat, személyeket vagy jelenségeket. Ezek az anomáliák jelentős veszélyt jelentenek a globális biztonságra, fizikális vagy lelki sérüléssel fenyegetnek.

  Az Alapítvány arra törekszik, hogy a civilizáció fenntarthassa a normális mindennapi életvételét. Félelem, kétség, és a személyes meggyőződés miatti aggodalom nélkül. Valamint segít fenntartani a függetlenséget, az ember és földönkívüli avagy rendellenes jelenségek között.

Az SCP Alapítvány mottója: Secure.Contain.Protect. (biztosítás, elzárás,óvás) 

Secure:(biztosítás)

  Az Alapítvány biztosítja a védelmet afelől, hogy ezek az anomáliák bármely civil, vagy ellenséges ügynökség kezébe kerüljön. Törekednek az esetleges anomáliák mielőbbi elfogására és biztosítására, felügyelet alá vonására.

Contain:(elzárás)
  
   Az alapítvány elzárja ezeket az anomáliákat azzal a céllal, hogy megakadályozzák azok befolyását, hatását vagy terjedését. Az elzárási folyamat, lehet akár áthelyezés, lepleztetés,legyengítés vagy a nyilvánosság elé való jutás megakadályozása.

Protect:(óvás)

   Az Alapítvány köteles óvni az emberiséget az anomáliáktól, mindaddig míg hatásuk teljesen nem tisztázódik, vagy egy új tudományos elmélet hozható felszínre segítségükkel. Ha az anomáliák túl veszélyesnek bizonyulnak, minden jogot fenntartanak a semlegesítésükre illetve az elpusztításukra. 

  Az alapítvány titkos, és leplezett műveleteket folytat az egész világon, az elsődleges feladatokra törekedve. 
  
   Különleges elzárási eljárások:
   
  Az Alapítvány adatbázist készít minden anomáliáról, úgynevezett SCPk-ről, és azok elzárási és ellenőrzési eljárásairól. A fő adatbázis azokról az anomáliáról és vészhelyzeti eljárásokról tartalmaz összefoglalást, melyek különösképp fent kell tartani vagy biztosítani kell a továbbiakban is a legbiztonságosabb elzárási lehetőséget, akár kitörés vagy egyéb esemény esetén is.

Az anomáliák több formát is felvehetnek, legyen az tárgy, személy, hely, entitás vagy egy szabadon álló jelenség.  Ezek az anomáliák, úgynevezett "Besorolási Osztályba" vannak kategorizálva. Továbbá el vannak helyezve az Alapítvány Biztonsági létesítményeibe, vagy kihelyezett területeire, amennyiben az anomália áthelyezése nem kivitelezhető.

Az Alapítvány működési biztonságának kritériuma!
  
  Az alapítványnak a legnagyobb titokban kell működnie. Minden személyzeti tagnak köteles figyelembe vennie az adott biztonsági szintre való beosztását. (lásd angolul itt) Valamint az szükségesnek tartott tudnivalókról való információt. Az a személy, mely megszegi e szabályokat azonnal azonosításra kerül. Őrizetbe vételét biztosítani kell, majd fegyelmi eljárásban kell részesíteni.

  Rivális ügynökségek és az érdekeltség alatti csoportok:

  Az Alapítvány nem az egyetlen, aki tud ezekről az anomáliákról és képes beavatkozni.Míg egyes érdekcsoportok hasonló céllal rendelkeznek és hasznos segítségre lel bennük az Alapítvány, addig mások az ellenkező célt szolgálják és próbálják saját érdekeikre felhasználni a tudást.
Az Alapítvány személyzete utasítva van, hogy a legnagyobb gyanakvással kezelje ezeket a csoportokat. És csakis az Alapítvány vezetőinek előzetes beleegyezésével, hozzájárulásával működjenek együtt velük. Ennek hiányában az Alapítvány  fegyelmi eljárást indít az adott személy ellen, vagy komolyabb esetben likvidálást rendel elő.


Kiegészítés az adminisztrátortól

(we secure. we contain. we protect.)

"Az emberiség már vagy negyed millió éve jelen van, de csak az utolsó 4000 évben vált jelentőssé szerepe. 
Szóval mit is tevékenykedtünk közel 250 000 évet? Barlangokba bújtunk, hogy körbe üljük a kicsi kis tűzrakást, és közben féltünk az ismeretlentől. Ami több volt annál, hogy elmagyarázzuk, miért kel fel a nap. Ez volt a madárfejű ember és az életre kelt kövek rejtélye. Isteneknek vagy démonoknak hívtuk őket. Kértük tőlük a kegyelmet és üdvösségért imádkoztunk.

Egy idő után ezek száma megcsappant, és a miénk nőtt. A világ egyre több értelmet nyert. Kevesebb félnivalónk volt az ismeretlentől. Bár a megmagyarázhatatlan sosem tűnik el teljesen. Az Univerzum megköveteli az abszurd és a lehetetlen létét.

Az emberiség nem burkolózhat a félelem leple alá. Senki nem fog megvédeni minket az ismeretlentől. Ki kell állni magunkért. 

Miközben az emberiség része a fény alatt él, nekünk küzdeni kell a sötétséggel, elzárni azt és pancsot emelni elé a nyilvánosság elől. Így hát mások normális és józan keretek közt élhetik életüket."

Forrás: SCP Wiki

85 megjegyzés:

  1. Csak eggyetlen kérdésem van, mégpedig az, hogy ez az alapítvány ma is létezik?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Létezik. Ha napjainkban nem létezne, akkor mi lenne a begyűjtött anomáliákkal?

      Törlés
    2. Ez egy Videójáték fantáziája.
      Neve : SCP:Containment Breach

      Törlés
    3. Nem, az a gond, hogy rohadtúl dr van ez az alapítvány. De nem lehet semmi infót ki adni meg be kerülni is nagyon nehezen lehet.

      Törlés
    4. De még ha az Scp mint olyan nem is létezik, mi bizonyítja azt hogy valóban nem létezik egy ilyen szervezet, csak mondjuk nem scp néven, és azért nem tudunk róla,mert az tényleg létezik,és tényleg annyira titkos.

      Törlés
    5. Nem léteztek és nem is fognak soha. Ez csak egy creepipasta.

      Törlés
    6. ez szerintem igaz és örülök hogy létezik az secure. contain. protect mert jo ha ezek bevanak fogva ezek a lények

      Törlés
    7. Igen lètezik. Amerikában csak nagyon rejtett

      Törlés
    8. Valoszinüleg az 51 es körzethez is van köze....

      Törlés
    9. Szeintem az 51-es körzet egy scp fogvatartó központ

      Törlés
    10. Creepypasta-hoz hasonló jelenség egy csipetnyi sci-fi-vel megfűszerezve. De én tudom, hogy az SCP-k és az Alapítvány létezik, mert készítettek SCP dokumentumokat, amiben néhány rész titkosítva van, hiszen a hivatos SCP Alapítvány így írja le magát.

      Törlés
  2. Nem létezik. Se anomáliák, se SCP, csak az emberi fantázia :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Létezik, csak más néven.

      Törlés
    2. Nagyon is lètezik. Amerikába található csak nagyon titkos .

      Törlés
    3. Kanadában van a legismertebb SCP létesítmény, méghozzá a 19-es körzet.

      Törlés
  3. Persze, hogy nem létezik, ez mind jó fantáziával megáldott emberek kitalációja. Lsd.: SCP WIKI.

    PC játék is van belőle: SCP Containment Breach.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A fnaf játék is igazi az animatronok léteznek a fredy pizzéria is még létezik csak leégett és újá èpítették lehet hogy van róla játék de létezik ahogy az SCP is

      Törlés
    2. A fnaf játék nem létezik, Scott Cawthon kitalációja.

      Törlés
    3. Ki tudja már?! Lehet hogy létezik lehet nem. Én hiszek ezekben,és szerintem is igazi.

      Törlés
    4. De a FNAF történeti sorrendjét nem lehet elfelejteni. A sorrend így van történet szerint: FNAF 4, FNAF Sister Location, FNAF 2, FNAF 1, FNAF 3, FNAF Pizzeria Simulator. A többi része a FNAF-nak már nem tehető be a játék főtörténetébe, mert azok csak párhuzamba van vonva az fő story-val. Ezek a következők: FNAF VR Help Wanted, FNAF Ultimate Custom Night, a FNAF AR játéka, FNAF Security Breach. Annak ellenére, hogy az AR játékot be lehetne illeszteni a játék fő story-jába, semmi értelme! Azok csak párhuzamban vannak a fő story-val és enni.

      Törlés
    5. És mivan ja kiszabadul pl... az scp096

      Törlés
  4. Ez olyan mintha azt kérdeznéd, hogy létezik-e még az 51-es körzet.
    Egyébként nem értem hogy miért olyan nehéz elhinni, hogy ilyen anomáliák létezhetnek.
    Megmondom őszintén, furcsább és hihetetlenebb dolgokról is hallottam már.

    VálaszTörlés
  5. Most mi van akkor hát ez az egész s c p dolog létezik csak a wikipédián is azért írják le hogy hülyeség meg itt is azért mondja egy csomó ember Mert ezeket ti el hittétek Honnan tudod hogy nem létezik ez lehet hogy ez létezik csak kiderült és a kormány Jelenleg most így akarja titkolni kilétét így akarja eltitkolni ez Valóban létezik és minden olyan embert felkeres aki ezzel foglalkozik.

    VálaszTörlés
  6. Azta...
    Ez hiába kitaláció, nagyon érdekes dolog lehetne, ha valóban létezne.
    ÉS ROHADT IJESZTŐ.
    Őszintén még kb 1 éve hallottam először erről a dologról, egy OwnMckendry videóban. Eddig csak a My little foundation részét ismertem a dolognak. Nem rég letöltöttem az mlp modolt játékot, és azóta nagyon érdekel a dolog. Köszi, hogy fordítasz az SCP Foundation Wikiről <3

    VálaszTörlés
  7. Válaszok
    1. Nem létezik ez egy verseny amit minden évbe megrendeznek. Emberi fantázisa. De arrol nincs szó hogy hasonló szervezetek nem léteznének

      Törlés
  8. Hogy létezne az scp? Az egy nagy butaság szerintem nem létezik vagy jobb lesz ha mégis? Na jó van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha nem szeretnéd ne olvasd ezeket te sötét állat-.-

      Törlés
    2. Five nights fredy's lehet hogy játék de létezik lehet az scp is csináltak játékot de attól még létezik akkor szerinted a fnaf is hülyeség

      Törlés
  9. Sziastok az a kérdésem hogy az scp nek sámit hogyha árnék embereket látok néha amugy ha valakinek sikerülne én tuti bejutnék az 51 es körzetbe is :D amugy sub to zsmgaming:D a emoji is menne van köszi

    VálaszTörlés
  10. Én azoknak adok igazat, akik szerint létezik :)

    VálaszTörlés
  11. ezeket a lényeket miért nem lövik fel a napba???

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mert egyrészt nem léteznek, csak fantázia, másrészt ha léteznének, akkor is kísérleteznének rajtuk, megvizsgálnák stb.

      Törlés
    2. Az a helyzet, hogy 3 család tagom is dolgozott ezekben a létesítményekben. De mivel se megerősíteni se cáfolni nem lehet a mostani állításomat. Így nyugodtan beszélhetek róla. Mind az Umbrella corp. mind az Area 51 mind az S.C.P létezik. És együtt működik ezeken a természet ellenes dolgokon. Az 51-es ben fegyvereket gyártanak. Járműveket készítenek. Sajnálatos módonk lekel romboljam a tévhitet azzal kapcsolatban, hogy léteznek földönkívüliek. Sajnos az universumban sehol sem alakult ki olyan jellegű biológiai vagy más ehez hasonló élet mint a földön. És nem is fog. Egyedül vagyunk. Minden abnormális jelenség a földről származik. Nem tagadjuk egy felsőbb hatalom rendelkezését a világ fölött. Sőt elismerjük, hogy máshogyan nem is jöhetett létre ez a világ. Becsléseink szerint: 4-5ezer ével ezelőtt. Az emberek sokkal nagyobb tudással és technologiával rendelkezett mint amivel mi jelenleg szolgálhatunk. Valószínűleg egy világ méretű katasztrófa végzett azzal a korszakkal. Melynek csupán 8 talán 10 emberi lény volt a túlélője. 2 párhuzamos világról tudunk. Az egyik a fizikai a másik pedig egy teljesen felfoghatatlan mely teljes mértékben befolyásolja a mi világunkat. Az alapítványok eredeti célja az emberi népeség szintentartása, gondolkozásuk korlátozása valamint életük megrövidítése. Akik az esernyő alatt vannak mentesülnek az elöbb elhangzottak alól.

      Törlés
    3. Ha 10 ember maradt életben akkor kihalt volna az emberi faj. Elég hamar belterjes lenne. Egy fajt általában 200 példány alatt menthetetlennek nyílvánítanak mert nem lenne változatos a génállomány. És mégis hogy alakulhattak ki különböző nyelvek, ha azok az emberek már eleve beszéltek valamilyen nyelvet??? Az állításod faszság, de remek a képzelőerőd. Innen is üdvözlöm anyukádékat bárhol is dolgoznak. (:

      Törlés
    4. Egy világ méretű katasztrófa után igenis vannak nyomok. A dínóknak a fejükre szakadt az ég. Becsapódott valami meteor vagy kitört egy szupervulkán, nem tudjuk, de találunk csontokat és ürüléket is utánuk. Azt ne mond már hogy az ember itt van (nem is olyan rég óta) 250000 éve és történt velük egy katasztrófa ami után nem találunk nyomokat. Tényleg nagyon jó a képzelőerőd de akkor inkább írj egy könyvet mert tényleg tehetséges vagy.

      Törlés
    5. 1. Innen is csókolom a családtagjaidat akik BIZONYÁRA paranormális jelenségeket kutatnak az alapítványnál.
      2. Az egyszer biztos hogy nem volt semmilyen katasztrófa ami az emberek egy korábbi civilizációjával végezhetett. A dínókkal is katasztrófa végzett, a fejükre szakadt az ég. Meteorit lehetett vagy egy vulkán. Nem tudni. De találunk csontokat és ürüléket utánuk.
      3. Ha igazad is lenne, 10 ember nem csinál közel 8 milliárdot, mert hamar belterjesek lesznek. Ha egy faj egyedszáma 200 alatt van az általában menthetetlen, mert nem lesz elég vegyes a génállományuk. És ha csak 10 en voltak (tegyük fel) 10 féle nyelvet beszéltek, akkor se alakulhat ki ennyire különböző nyelv, mint amennyit most ismerünk.
      Sajnálom, de ezek a dolgok így vannak és nem én találom ki. Az állításod több ponton is cáfolható, de egy remek fikció. Lehetnél scifi író ügyes vagy.

      Törlés
    6. Ezek ellen álnak a fizika törvényének elpusztíthatatlanok kb am kísérleteznek velük csak te vagy túl sötét

      Törlés
    7. édesanyád megtekert fasszopó büdös picsájáért

      Törlés
  12. Ez tényleg létezik ? Mert amit le írtál az hitelesnek hangzik.

    VálaszTörlés
  13. Se megerősíteni se cáfolni nem fogom ezt az állításomat. De bár milyen kérdés felmerül a témával kapcsolatban szivesen válaszolokrá.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Válaszolok rá* bármilyen*

      Törlés
    2. mire válaszolsz mikor asse tudod mirül van szó te ökör..marhaszar

      Törlés
    3. Ne anyázál csak menőnek hiszed magad amit meg mondasz az sértő és még nem os ide tartozik szoval ha nincs egy olyan kérdésed vagy válaszod ami ide tartozik akkor húz el innen

      Törlés
  14. Létezik v nem létezik? A kérdés nem helyes! Korrekció
    A világ úgy néz ki, ahogy látni akarjátok v több, mint amit láttok? Vak voltam, de már láttok...drazhe vogra mugfeil iyh!

    VálaszTörlés
  15. Had tegyek fel egy kérdést amit nem értem hogy mások miért nem kérdeztek még meg: HA OLYAN KI@$%SZOTT NAGY TITOK AZ SCP ALAPÍTVÁNY LÉNYEI, AKKOR MIÉRT ÍRJÁK KI A NETRE??! (Egyébként ámulatba ejt az az ovodás: nem-de-nem-de háború a kommentek között. Hogy lehet innen mindenki ennyire normi agyatlan scp-008?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Képzeld ha nem barlangban élnél akkor tudnád hogy titkos SCP-049 Angliában találták meg 5km es körzetben memoria törlés volt

      Törlés
    2. Ezt szerintem mindenki tudja de geci én angliában éltem!

      Törlés
  16. Ok. Egyébként ez az egész SCP dolog honnan jött? Ez alapból egy játék vagy egy sorozat vagy valami más? Én azt reméltem ezen az oldalon megtudom. De csak az alapsztorit tudtam meg...

    VálaszTörlés
  17. Rendkívül érdekes az egész SCP téma. És nagyon izgat. Mivel rengeteg különböző dolog van a földön így képes vagyok elhinni hogy létezik még egy két ellentmondás ellenére is. De mekkora lehet az a hely ahol ezeket tartják? Mert az viiszont még ennél is érdekesebb lenne

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Léteznek ugyanis nem mi uraljuk a természetet

      Törlés
  18. Volna egy kerdészem hozzátok tud az alapitvány ezeknek a lényeknek a pontos db számárol hogy kb mennyi lehet itta földön?

    VálaszTörlés
  19. Heyy
    Nagyon szórakoztató volt olvasni a gyerekes marakodást az igazságról..
    De hölgyeim és uraim el kell, hogy mondjam.. bizony léteznek anomàliák es rengeteg megmagyarázhatatlan dolog, amely ellent mond a fizika törvényeinek..
    Ilyen szervezetek mint az scp bizony léteznek, persze titkosan es fene tudja miket találnak, vizsgálnak, őriznek.
    De mindenhol van olyan szervezet, aki ezekkel foglalkozik :)
    Ezektől a tényektől elnézve meg vizsgáljuk csak meg a dolgok valószínűsêgêt.. emberek mar nem az 1800 as években élünk.. génmódosítás az már régi sztori✓
    11 éves ázsiai kislány ebayről rendelt genetics packal csinál neked bármilyen Rottweiler vaddisznót vagy Medvedisznóembert meg amit csak kívánsz.
    Léteztek is mindig ehhez hasonló lények, emelett az ember is készített tonna számra belőlük.
    Ezen kívül a földön kívül élő vagy onnan behozott dolgok is játszanak :)
    ( Persze a kormány sose tenne ilyet )
    ( Persze nem lopna, hazudna, csalna, vagy tenne meg bármit a haszonért )
    ( Neem a kormány soha ? Akkor marad a kedves öreg bácsi, aki megunta a dollármilliókat )
    Bizonyítékot meg bőven találtok némi munkával.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én szeretnék ott dolgozni ha lehetséges

      Törlés
    2. Lehetséges de akkor meg kell keresni

      Törlés
    3. Akkor ott halál várna rád. Mert ott halálra itèlt börtön töltelèkeket visznek oda

      Törlés
  20. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  21. Válaszok
    1. Ha csak azért jöttél ide hogy ezt közöld el is húzhatsz

      Törlés
  22. Pontosan azért hozták nyilvánosságra egy játék formájában, hogy azt tudják mondani, hogy ez csak egy játék, semmi valoságalapja nincs.

    VálaszTörlés
  23. Helo! Nekem az lenne a kérdésem, hogy ezek a lények avagy tárgyak valóban léteznek?

    VálaszTörlés
  24. De szerintem azért létezik mert ki az aki több mint 5000 scp leírását írná le csak úgy kitalációból

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ezaz létezik és lehet állást keresni ott

      Törlés
  25. De egyépként ez hol található???

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves scpfan ez az alapítvány nagyon sok országban működik németországban,spanyolországban,amerikában mindenhol

      Törlés
  26. Az alapítvány létezik és ott minden csak vannak akik azt hiszik hogy kamu mert talán ez egy eltitkolt alaőítvány

    VálaszTörlés
  27. Nekem segítségre lenne szükségem. Mert fura az SCP-053 és SCP-166 és a számát nem tudom de úgy nevezi magát LILITH segítséget kérnek tőlem. És érdekes nyomást érzek fel tűnnek este anomáliák körülöttem bele értve a lidércfénynek nevezett furcsa kicsit hallható hangokkal. És nem tudok normálisan élni. Mindíg követnek koncentrálni sem tudok a munkáim során. Az a fő hogy hallom a három hölgy segítségét. Én is érzem hogy valami nincs rendjén a világban. Nagyon rosszat érzek. Nekem is segítség kell ez ügyben. Mert ez nagyon komoly probléma számomra is!. (-_-) Remélem segíteni tudnak nekem!.

    VálaszTörlés
  28. Ilyen problémával segítséghez kéne fordulni. Az SCP nem létezik sem az anomáliák. De mivel minden lehetséges és annak az ellenkezője is ezért egyiket sem lehet biztosra állítani.Viszont orvost látogass mert ez az elme játéka és ha ennyire zavar akkor erre kell szedned vakamit.

    VálaszTörlés
  29. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  30. Mellesleg, ha tényleg létezne egy ilyen alapítvány, ami nem pont az SCP hanem valami más, de létezésének értelme ugyan az, akkor az nagyon nagy teher lenne, sok ember megőrülne, és masszív öngyilkosságok is lennének (valószínűleg). És ha léteznének olyan anomáliák amik akár a világot is
    elpusztíthatnák, és nem lehet ezeket befogni, akkor meg már réges régen meghaltunk volna, és eltűntünk volna az univerzum felszínéről.Nem hiszem, hogy több mint 2000 ilyenfajta dolog van ott kint, ami egy csettintésre is megölhet mindent és mindenkit.

    VálaszTörlés
  31. Szentem létezik üssétek be scp 049 interwiew és nézzétek a pestisorvost

    VálaszTörlés
  32. Én már eleget írtam ahoz hogy segítséget írjak most két műszakban dolgozom a dometicnál és ez nem vicc jó lenne ha segítenétek mert ez nem tréfa!. 😞

    VálaszTörlés
  33. Magasan ajánlok pszichológust (nem rosszindulatból) vagy egy orvost. Az agyad játszik veled és hogyha nem próbálod megállítani csak rosszabb lesz. Menj el egy ilyen helyre ha ők sem tudták segíteni akkor lesz még egy dolog amit megpróbálhatsz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az itt kommentelők többségének komoly kivizsgálásokra lenne szüksége. Ez a baj a mai fiatalokkal meg tanulatlanokkal, minden szart elhisznek aminek egy picit is összetettebb háttér kamut találnak ki.. nevetséges és szánalmas

      Törlés
  34. Fhu jézusom mi van itt ��
    Szerintem SCP lények nem léteznek!
    Az én belatasom szerint ahogy elnevezték őket hogy SCP bla bla....
    Kísérleti alanyok ami olyan titkos dolgok akik embereken kísérleteznek ami úgy néz ki Istent játszanak...
    Ha létezne olyan hogy SCP lények már rég nem élne az ember ha találkozna is egy ilyen borzalommal. Igaz a YouTube annyi ilyen szart feltölt ami szerkesztett videók amiben láthatunk SCP lényeket..... De szerintem kamu.
    Én úgy látom és érzem hogy ezek az SCP lények emberek lehettek akiken kísérleteztek és át alakultak idő után... De ez csak az én belatasom...
    És azokat nevezték el SCP xxxxxx szám
    Sajnos nagyon sok gonosz ember él ezen a földön és ami a legrosszabb hogy azok az emberek akik kísérleteznek na azok az igazi gusztustalan férgek.... Nem azt mondom hogy az SCP nem létezik de létezik mármint ember lehetett xxxxxx időben ��így kell Istent játszani....

    VálaszTörlés