Besorolási osztályok


Anomáliák, rendellenes személyek, vagy tárgyak egy adott besorolási osztályhoz vannak kötve.Általában meghatározásukat az dolog veszélyessége, komplikált elzárási lehetőségei határozza meg!  Egy adott anomália jobb megértése, megismerése maga alá vonhatja a besorolási osztály változásait.

Elsődleges osztályok:

 

  Safe: A Safe besorolású anomáliák azok, melyek lényegét vagy tárolását teljes egészében megértett az alapítvány. Elzárása teljes egészében biztosított. Nem igényel különleges eljárást. Hatása nincs kifejtve, míg szándékosan nem aktiválják.
Azonban a Safe besorolás nem jelenti teljesen azt, hogy anomália veszélytelen lenne. A személyzetet emlékeztetni kell, hogy a speciális elzárási eljárást folyamatosan ellenőrizze.

 Euclid: Olyan anomáliákat jelez, mely nem teljesen megértett, vagy eleve kiszámíthatatlan. Megbízható elzárása nem mindig lehetséges, vagy kiszámíthatóan biztonságos. Viszont nem jelentenek annyi veszélyt, hogy a Keter besorolást megkapják. Az anomáliák többsége általában az Euclid osztályba tartozik, egészen addig, míg több kutatás eredménye nem ad jogosultságot a változtatásra.  
 Különösen az az anomália tehetők ide, melyek autonómiát, érzéseket, vagy önálló gondolkodást mutat.

 Keter: Keter besorolásúak azok az anomáliák, melyek magas fenyegetettségű szintet mutatnak mind az Alapítvány személyzetére vagy akár az emberiségre nézve. Ezen felül körülményes elzárási eljárást igényel. Esetleg olyan dolgokat tartalmaz, mely az Alapítvány számára ismeretlen technológiát vagy tudást tartalmaz.
 A Keter besorolású anomáliák az Alapítványra való veszélyessége miatt a legnagyobb figyelmet kapják, minél megbízhatóbb elzárási eljárások végzéséhez. Esetlegesen maguknak az anomáliák elpusztításához, vagy semlegesítéséhez amilyen gyorsan csak lehetséges.

Másodlagos osztályok: 

Alosztályok, melyek kicsit szűkebb körbe vonják egy adott anomália besorolását.


Semlegesített: Olyan anomáliák, melyek szándékosan vagy véletlenszerűen már nem mutatnak rendellenes hatásokat. Ezek archiválva vannak az utókornak, arra az esetre, ha visszanyernék rendellenes tulajdonságaikat vagy megismétlődnének a jövőben.


 Megmagyarázott: A Megmagyarázott anomáliák azok, melyek a tudomány folyamatos fejlődésének köszönhetően érthetővé váltak. Esetlegesen leleplezett áltudományos dologról volt szó, téves besorolással,vagy annyira elterjedt a nyilvánosság számára, hogy megfékezni, már lehetetlen. Nem számít már rendellenességnek.

Ezotérikus besorolás: 

Thaumiel: Szigorúan titkos, vagy rendkívül ritka anomáliák. Az alapítvány által használt anomáliák. Kontroll alatt tartja a veszélyes rendellenességeket különösen a Keter osztályra tekintve. A legmagasabb osztályba tartozik, mint helye, mint funkcióját tekinthetően. A O5 Tanács tagjain kívül aligha pár személyzeti tag szerezhet tudomást róla.

3 megjegyzés: