SCP-049




SCP-049 

(a pestis orvos)



Besorolási osztály:Euclid



Speciális elzárási eljárás: SCP-049 egy biztonságos cellában kell tartani a ██ Kutatási Részlegen. SCP-049-et tilos kiengedni cellájából, míg egy Másod vagy egy magasabb szintű személy nem engedélyezi. SCP-049-et kizárólag csakis erős nyugtató hatása alatt lehet csak kiengedni. Még így is 2 fegyveres őrnek kell kísérni, kik SCP-049-et egy "vas gallérral" tartják fogva. A "vasgallérhoz" 2 db  2 méteres  rúd csatlakozik, mely ez által az alany biztonságos vezetésére szolgál. SCP-049 vezetését 2 Másod vagy magasabb rendű személy végzi, míg az alany céljához nem ér. SCP-049-cel való kísérletet az erre külön kikészített szobákban végeznek. 


SCP-049 cellája folyamatosan ellenőrizve van biztonsági kamerákon keresztül. Bármilyen rendellenes viselkedést jelenteni kell Dr. ████ -nak. 



Leírás: SCP-049 190 cm magas 95.3 kg súlyú humanoid alany. Az Alapítvány még nem volt képes jobban megvizsgálni az arcot és a testet, teljes egészében.  Az alany testét a 15.-16. századi Európára jellemző „pestis orvos” öltözék borítja, ami valójában a része SCP-049 testének.  A mikroszkopikus és a genetikai vizsgálatok azt mutatják,hogy izomból és nyers bőrből áll. Az arcát takaró maszk viszont kerámia. SCP-049-et Angliában,██████-ben lett felfedezve a helyi rendőrség által.MTF (Mobile Task Force) értesült egyfajta járvány kitörésről [ELTÁVOLÍTOTT TARTALOM]. A civilek kik 5km sugárban jelen voltak, A osztályú emlékezet törlési eljárást kaptak.


  SCP-049 nem képes a beszédre, (lásd Függelék A-1) bár úgy tűnik, az angol nyelvet tökéletesen megérti. És teljes szelídséget mutat, míg meg nem próbál műtétet végezni. Ugyanis SCP-049 érintése kivétel nélkül halálos minden emberre. Miután a személy érintkezésbe került SCP-049-el (innentől az áldozatot SCP-049-2-nek hívjuk). [ELTÁVOLÍTOTT TARTALOM] szenved, és pillanatok alatt meghal.  

  SCP-049 egy [ELTÁVOLÍTOTT TARTALOM] készült táskát tart magánál, mely szikéket, tűt, cérnát és egy nem beazonosított anyaggal teli ampullákat tartalmaz.  SCP-049 látszólag maga állítja elő ezeket a testéből. A kutatások még nem találták meg az eszközöket nála, holott az alanyt röntgen, avagy egyéb hasonló beavatkozás alá is vetették.  SCP-049 áldozatain úgynevezett műtétet végez. A felboncolt áldozatai testébe juttatja egy ismeretlen anyagot, majd össze varja, így változtatva őket SCP-049-2-vé.

  Az műtét után pár perccel SCP-049-2 életjelet kezd mutatni és életre kel. Ezek után az áldozat alacsony agyi funkciót mutat, céltalanul bolyong egészen addig, míg nem találkozik egy élő emberrel.SCP-049-2 innentől kezdve mintegy 300%-kal megnövekedett adrenalin és endorfin szintet mutat, ahogy megpróbálja megölni és █████ áldozatát. Ezután visszatér egy céltalan, agyatlan állapotába, mind addig, míg nem talál több emberi lényt.
Ebben az esetben SCP-049-2 kivégzése megengedett. E protokoll végrehajtásának elmulasztása likvidációt von maga után. 

SCP-049-2
 A boncolások néhány ismeretlen anyagot mutattak SCP-049-2 testében, együtt a nagy mennyiségben előforduló ismert anyagokkal együtt a szervekben, beleértve [ELTÁVOLÍTOTT TARTALOM]. Párat még nem sikerült beazonosítani. Harmad vagy magasabb szintű kutatói felhatalmazás szükséges. Lásd: Kiegészítés C-1


Kiegészítés A-1: SCP-049 először szólalt meg ma, (12-6-20██), Dr. ████ kezelése alatt. A teljes párbeszéd lentebb megtekinthető.


SCP-049: “Mi ez a hely?

Dr. ████: “MI? Ez egy labo…” [egy nagy csattanás hallható, ahogy Doctor ████ leejti a felvevő készüléket]

SCP-049: “Egy laboratórium? Ez elképesztő. Nem csodálom, hogy ennyi fertőzött járkál errefelé.”

Dr. ████: “I...Igen.  Nézd, én nem gondoltam volna, hogy képes vagy emberi beszédre.. kicsit megdöbbentem,… huh igen.

SCP-049: “Oh, jó uram, pedig tudok, az más kérdés, hogy nem szeretek.A betegség áldozatai általában eléggé lehangoltak, kevésbé beszédesek.


Dr. ████: “Igen, persze. Hívjon csak [TAKARVA].  Pontosan milyen betegség az amiről beszél?


SCP-049: “Mi lenne más jó doktor, hát a Dögvész.”

Dr. ████: “ Dögv… Oh, a Pestis. Tudhattam volna. De higgye, itt senki sem fertőzött.

SCP-049: “Oh jó doktor, higgyen nekem, a Pestis itt van, érzem.Az én küldetésem pedig az, hogy kiűzzem a világból. Az én gyógymódom a leghatásosabb.”

Dr. ████: “A te gyógymódod? A te gyógymódod emberek életébe került! A gyógymódod hamis!"

SCP-049: “Jó doktor, az én gyógymódom a leghatásosabb.”


[SCp-049 ismét csendben maradt. További kísérletek, az alany beszédre bírására hatástalannak bizonyultak.]


Zárószó:” Sikeresen véghezvittük a tesztet aznap, megpróbálva rájönni arra, hogy mi veszi rá SCP-049-et, hogy műtétet végezzen áldozatain. Pontosabban, mi érzékelteti vele a „Pestis” jelenlétét. Kutatások kimutatták, hogy nincsen összefüggés az eddigi D-osztályú személyek közt, akiken műtét lett végezve. Még dolgozunk rajta.”


Dr. ████



Kiegészítés C-1: Harmad szintű felhatalmazás szükséges:  (4-26-20██) SCP-049-nek sikerült kitörnie cellájából, Nagyjából 5 perc alatt, míg nem felügyelet alá nem került, sikerült kontaktusba kerülnie SCP-███.Miután újra őrizet alá vették, SCP-049 meglehetősen nyugodt és barátságos volt. Azóta megfigyelhetően, hogy SCP-049 egyre beszédesebb lett, a műtét végzéseket illetően. 


„ Nem tudom, hogy nulla-négy-kilenc és az az átkozott maszk miről beszélgettek, de ő most sokkal boldogabbnak tűnik. Már nem ül és búslakodik a cellájában, a személyzet hallotta őt régi templomi énekeket dúdolgatni. Ezen kívül, beszédessé vált a műtéti beavatkozásai alatt, próbálgatta vigasztalni áldozatait. Többek közt az „én vagyok a gyógymód” állítását felhasználva. A  tudományos kutatásaink vele kapcsolatban, arra összpontosultak, hogy ki derítsük mi a fene is ő, és hogy miről lehetett szó abban a kis beszélgetésben."

Forrás: SCP Wiki

6 megjegyzés:

  1. A doktor és SCP-049 párbeszéde kisebb hibákat tartalmaz. Javaslom az újravizsgálatot.

    VálaszTörlés
  2. Az előző komment teljesen igaz. Mikor videót készítettem róla, szinte az egészet újra kellett írnom.

    VálaszTörlés
  3. Mirt nem modja hogy mikir talaltak meg.

    VálaszTörlés
  4. sokat segítetél, köszönöm szépen

    VálaszTörlés
  5. Meglepett hogy a 049 ilyen nehéz.

    VálaszTörlés