SCP-016
(Az Értelmes Mikro-organizmus)
(Nem saját fordítás)

Besorolási Osztály: Keter

Különleges Elszigetelési Eljárások: SCP-016-ot egy 5 méter x 5 méter x 5 méter-es szobában kell tartani, melynek hőmérsékletét folyamatosan nulla Celsius fok alatt kell tartani. Magát SCP-016 - ot mindig egy Petri-csészében kell tárolni, egy elszigetelési kockában, hacsaknem a 4 vagy az O5-ös szintű személyzet máshogy nem rendelkezik erről. Az SCP-016 –tal végzett kísérletek teljes dokumentációját előzetesen be kell nyújtani és majd csak ez követően lehet mintát vételezni és megkettőzni SCP-016 -ot. Ezen eljárások be nem tartása a kísérlet beszüntetését vagy a kísérletet végző személy, D-osztályú személyzetté való lefokozását vonja maga után. Csakis a felhatalmazott személyek számára engedélyezhető a mintavételezés és a kísérletek végzése SCP-016 - tal a BC-L5 - ös elkülönítési körülmények között.
Amennyiben SCP-016 képes kitörni a fent említett eljárások ellenére, egy direktív bázis személyzet végrehajt egy Szigma Kódú lezárást és egy elszigetelési tervet. A biztonsági erők – akik szabványos Egyéni Védőeszközöket, bio-ellenes és vegyi-ellenes felszerelést viselnek –, ott a helyszínen likvidálják a fertőzött személyzetet, amennyiben a fertőzés 48 óra elteltével sem kerül elszigetelésre, a helyszínen nukleáris eszköz (atombomba) bevetésére kerül sor. A fennmaradó személyzetet evakuálása, semmilyen körülmények között sem megengedhető.
Kimutatták, hogy SCP-016 a vérben 6 órán át képes életben maradni, míg a levegőben csupán néhány percig. Kimutatták, hogy a nem szerves anyagokat hatékonyan lehet fertőtleníteni, nagy intenzitású ultraviola fénnyel és magas koncentrációjú klóros fehérítővel (hypóval).

Leírás: SCP-016 egy vérrel terjedő kórokozó, melyet egy bányász vérében mutattak ki, aki a █████ban dolgozott, a bányász egy mély szén lelőhelyen sérült meg. Elmondása szerint a seb a bánya szénporával szennyeződött, feltehetően a munkásban lappangott a fertőzés. Az ezt követő néhány napban, SCP-016 folytatta a fennmaradó alkalmazottak megfertőzését a bányász táborban, valamint egy CDC válság kezelő csoportot is útnak indítottak a járvány megállítására. Az alapítvány személyzete
átvette az ügy kivizsgálását és minden érintett személyt likvidált. A zérus beteget fogságba helyeztük és a bánya aknát egy robbanószerkezettel beomlasztottuk.
SCP-016 lappangási ideje 24 órától 2 évig is terjedhet, ez persze függ az emberi gazdatestek lélekszámától és azok előfordulásától. Az első tünetek hasonlóak az általános megfázáshoz, beleértve a szemviszketést, orr folyást, köhögést és az egyéb testi fájdalmakat. A második fázis 48 óra elteltével kezdődik meg és egy szabályozott vérzéses lázból áll, ekkor az organizmus kis mennyiségű vérzést okoz
a léghólyagokban, ezzel beszívódik a fertőzött vér a tüdőbe – aeroszolos hatást elérve ezzel. A harmadik fázis alatt a gazdatest – úgymond összeomlik és kivérzik – minden test nyílás sűrű vérzésbe kezd, beleértve az orrot, a könnycsatornákat, a végbélnyílást, a bőr pórusokat, a szájnyílást, és a húgycsövet, illetve nők esetén a méhet. A negyedik fázisban az alany vérnyomása hirtelen felszökik: a megfigyelt gazdatest 5 méteres sugárban vért hányt. Amennyiben a gazdatest képes túlélni a szinte
teljes kivéreztetést, akkor abban az esetben a kórokozó még egyszer lappangóvá válik, mielőtt visszatérne az inkubációs fázisba.

A szokatlanul magas stressz érzet az, ami megkülönbözteti az SCP-016-ot más vérzéses lázat okozó kórokozóktól, mint például az Ebola és a Marburg-vírustól. Ha az alany nagy stresszel járó helyzeteken megy keresztül – mint például az élet-veszélyes helyzetek –, akkor az organizmus megváltoztatja túlélési taktikáját és gyorsan elkezd elszaporodni a testben, ezt követően felülírja a gazdatest DNS-ét, és gyors sejt-osztódást okoz. Jelentős élettani elváltozások jelentkeznek az első 24 órán belül, majd az
ezt követő két héten belül teljes testi helyreállás következik be. A gazdatestek többsége nem éli túl e folyamatot, mivel a vírus jelentős igénybe vételt gyakorol a testre.

Az átalakulás egyik érdekes mellékhatása a növekvő agresszivitás. Úgy hisszük, hogy ez a fertőzés terjedésének maximalizálására szolgál, hasonlóan, mint a veszettség. Második megjegyzés, azok az alanyok, akiket testi átalakulásnak vetettek alá, többé már nem mutatják SCP-016 vérzéses tulajdonságait: mindazonáltal, ha egy alanyt egy már korábban átalakult gazdatestet fertőz meg, akkor az alanynak ugyanúgy keresztül kell mennie SCP-016 szokásos fertőzési folyamatán. 

Függelék: Kísérleti Napló – SCP-016 Átalakító Tulajdonságai

Alany D-016-1: Egy D-osztályú személyt megfertőztünk SCP-016-tal. Az első tünetek jelentkezéséhez 24 órán át az alany kamráját lassan vízzel árasztottuk el. SCP-016 teratomorfikus állapotba jutott, az alany tüdejét kopoltyúvá alakította. Az alany további 2 héten át maradt életben, miután SCP-016 az alany végtagjait uszonyokká alakította, emellett szem sorvadást okozott és az alany hallását cet- típusúvá Echó Lokációs halássá fokozta. Az alany kamráját lecsapoltuk ezzel fulladást okozva az
alanynak; később a testet boncolás nélkül elhamvasztottuk.
Artwork by SunnyClockWork


Alany D-016-2: Egy D-osztályú személyt megfertőztünk SCP-016-tal. Az első tünetek jelentkezéséhez 24 órán át az alany kamráját lassan vízzel árasztottuk el. SCP-016 teratomorfikus állapotba jutott, ezzel gyors izom és csont növekedést idézve elő az alany ujj ízületein. Ezt után az alany megpróbált megszökni a kamrából azáltal, hogy átüti a megerősített acél ajtót. Az alany nem járt sikerrel és megfulladt.

Megjegyzés: Két azonos körülmény, két különböző eredmény. Érdekes. - Dr. ████████

Alany D-016-3: Egy D-osztályú személyt megfertőztünk SCP-016-tal. Az alany korábban
vegyészmérnök volt, aki megmérgezte feleségét, miután rájött, hogy a felesége házasságtörést követ el. Az első tünetek jelentkezéséhez 24 órán át az alany kamráját lassan vízzel árasztottuk el. SCP-016 teratomorfikus állapotba jutott, ezzel az alany mellkasán egy szokatlan szervet növesztett, mely egy kamrából és két külön csőből állt. A szerv továbbra is vizet szívott magába és egyre csak duzzadt, amíg az Alapítvány személyzete észre nem vette, hogy mire készül kísérletet tenni SCP-016. A személyzet az
alanyt egy fegyverlövéssel semmisítette meg. Az említett szerv számos acetilén gázzal és oxigénnel töltött zacskókkal volt tele.

Alany D-016-4: Egy D-osztályú személyt megfertőztünk SCP-016-tal. Az alanyt utasították, hogy koncentráljon a szárnyak formálásra. Stressz alkalmazása nélkül. SCP-016 nem jutott teratomorfikus állapotba. Az alany a 3. fázisban halt meg, vérveszteség következtében.

Alany D-016-5: Egy D-osztályú személyt megfertőztünk SCP-016-tal. Az alanyt egy akril dobozba helyeztük, melyet 305 méteres magasságra függesztettünk fel a bánya akna tetejére, majd utasították az alanyt, hogy koncentráljon a szárnyak formálásra. A doboz külsejére egy időzítőt helyeztünk el, ami jelezte az alanynak, hogy mennyi ideje van hátra a doboz eleresztéséig. SCP-016 teratomorfikus állapotba került, ezzel egy csáp-szerű szervet növesztve az alany bal csuklóján, a pókok fonócsövéhez
hasonlót: az alany kiterjesztette az említett szervet a doboz egyik légrésén keresztül és egy erős, selyem-szerű anyagot bocsátót ki, melyet arra használt, hogy a dobozt a kábelhez rögzítse. Az alanyt megsemmisítettük, az által, hogy mikor a visszaszámláló elérte a nullát, akkor mi egy bombát robbantottunk fel az alany teszt kamrájában.

Megjegyzés: Wow! Fantasztikus fordítás lett! Élvezet is volt olvasni. A fordítás forrása: itt Baltazártól 

Forrás: SCP Wiki

4 megjegyzés:

  1. Ajánlom 016, emelett 008 tesztelését, elötte egy gyógyíthatatlan kórral beoltott D osztályú személyen. Lehetséges hogy csak az egészséges alanyokat fertőzik meg.

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok,
    Pénzügyi problémái esetén elkötelezettek vagyunk amellett, hogy protokollok nélkül kielégítsük Önt. Akár 1.000.000 euró hitelt és projektfinanszírozást tudunk biztosítani Önnek.
    Bármilyen jelenlegi helyzete és nehézsége is akadályozza, hogy bankjától hitelt vegyen fel, bízzon bennünk, meg tudjuk oldani Önnel.
    Vegye fel velünk a kapcsolatot, és teljes megelégedésére szolgálunk.
    Whatsapp: +4917683830359
    Email: hitelgranit@gmail.com
    PS: Nem komoly és paranoiás emberek, menjetek a maga útján.

    VálaszTörlés